Je zenuwen onder controle houden tijdens een presentatie

Hoe kan je je zenuwen onder controle houden tijdens een presentatie? Tijdens onze Spreektrainingen behandelen we verschillende methodieken om je hierbij te helpen. Bovendien krijg je een simpel, tijdsbesparend stappenplan om jouw speech samen te stellen. Zo spreek je met meer authenticiteit en overtuiging.

Ademkracht

Een cruciale factor die je emotionele balans beïnvloedt, is je ademhaling. Wanneer je gespannen bent, merk je misschien dat je ademhaling sneller en oppervlakkiger wordt, vaak hoger in je borst. Maar hier schuilt een interessante mogelijkheid.

In onze training “Pakkend Presenteren” introduceren we een ademhalingstechniek die ook door de Navy Seals wordt toegepast tijdens intense stressmomenten. Door consistent te oefenen, kun je niet alleen je zenuwen onder controle houden tijdens een spannend moment, maar ook je algehele ademhalingspatroon verbeteren. Dit kan van onschatbare waarde zijn wanneer je geconfronteerd wordt met paniek, zeker net voor een presentatie.

Focus verleggen om je zenuwen onder controle te houden

Angst begint vaak als een reeks gedachten, en wordt daarna een fysieke manifestatie. Een van de technieken die we aanbieden, is ontworpen om deze angstgedachten te verplaatsen naar iets anders, waardoor ze niet de kans krijgen om te groeien. Wil je weten hoe we dit aanpakken? Ontdek het tijdens onze trainingssessies.

Na wat spreektrainingen geef jij zo ook een professionele speech.

Herhaling

Bij Spreektrainingen draait alles om praktijkervaring. Of je nu kiest voor onze intensieve driedaagse cursus of de terugkomdag, we leggen sterk de nadruk op herhaling en oefening. Dit heeft een dubbel effect. Ten eerste helpt het je om de nieuwe kennis volledig te internaliseren onder begeleiding van onze deskundige trainers.

Daarnaast heeft het een krachtig effect op het onder controle houden van je zenuwen: gedurende deze dagen zie je enorme vooruitgang in jezelf. Het waarnemen van deze groei is direct gerelateerd aan het verminderen van angst: het neemt geleidelijk af naarmate je vooruitgang boekt. Na de intensieve driedaagse heb je al veel praktijkervaring opgedaan en staan onze trainers nu klaar om je te ondersteunen bij specifieke uitdagingen. Wil je meer weten? Raadpleeg onze agenda voor de volgende trainingsdata!

Oefening baart kunst

We hebben twee belangrijke Spreektrainingen: de driedaagse cursus Pakkend Presenteren, en de terugkomdag training. Bij beide trainingen leggen we veel focus op oefenen en herhalen. Dit heeft een tweeledig effect. Aan de ene kant helpt het je simpelweg om alle nieuwe informatie te onthouden en eigen te maken onder begeleiding van onze experts.

Maar het heeft ook een belangrijk effect op je presentatie angst: je groeit in die drie dagen enorm. Het opmerken van groei heeft een negatieve correlatie met angst: deze vermindert dus langzaam. Na de driedaagse training heb je al veel geoefend in de praktijk, en kan je specifieke uitdagingen voorleggen aan onze trainers.