Presentatie angst overwinnen? Denk eens aan een Spreektraining!

Krijg jij al klamme handjes bij de gedachte van een presentatie? Heb je presentatie angst maar moet je voor je werk toch echt gaan speechen? Denk er dan eens aan om een training te volgen bij Spreektrainingen. In onze driedaagse cursus ‘Pakkend Presenteren’ leren we je een makkelijk stappenplan om een presentatie samen te stellen. Ook nemen we verschillende technieken door om je beter te laten spreken en je zenuwen te verminderen.

Ademhaling

De belangrijkste peiler van je gemoedstoestand is je ademhaling. Je ademhaling kan sneller en hoger in je borst zitten bij spanning. Maar dit betekent dat we onze ademhaling ook kunnen inzetten om stress te verminderen.

Tijdens onze training leren we je een ademhalingsoefening die ook wordt gebruikt bij de Navy Seals bij hoge mate van stress. Door regelmatig te oefenen kan je je stresslevel in het moment, en zelfs je basis ademhaling verbeteren. Dit kan je snel inzetten als je in paniek raakt, vlak voor je het podium op moet.

Focus op iets anders dan de presentatie angst

Presentatie angst kan je fysiek voelen, maar begint vaak met gedachten. Een van de andere oefeningen die we je leren is een methode om de focus van de angstgedachte te halen. Dit zorgt ervoor dat de angst in ieder geval niet groter wordt. Benieuwd hoe we dit doen? Je leert het tijdens onze training.

Oefening baart kunst

We hebben twee belangrijke Spreektrainingen: de driedaagse cursus Pakkend Presenteren, en de terugkomdag training. Bij beide trainingen leggen we veel focus op oefenen en herhalen. Dit heeft een tweeledig effect. Aan de ene kant helpt het je simpelweg om alle nieuwe informatie te onthouden en je eigen te maken onder begeleiding van onze experts.

Aan de andere kant heeft het ook een belangrijk effect op je presentatie angst: je groeit tijdens de training enorm. Het opmerken van groei heeft een negatieve correlatie met angst: deze vermindert dus langzaam. Na de driedaagse training ga je de geleerde technieken toepassen in de praktijk. Dan zul je opmerken dat je de presentatie angst onder controle hebt.

Meer weten? Kijk in onze agenda wanneer de volgende training is!